Monday 28 November 2016

Chocolate souffle

Am facut primul sufleu de ciocolata.


Ca si ingrediente am folosit 4 albusuri de ou, 1+1/3 ciocolata neagra 75%, unt si zahar brun granulat pentru peretii ramekinului. 
Incepeti prin a rupe in bucati ciocolata si o topiti, impreuna cu 1/4 bucati unt intr-o craticioara, amestecand sa nu se prinda.
Ungeti peretii ramekinului cu unt si presarati zahar asfel incat sa fie in totalitate acoperiti. Pe acest strat sufleul va creste si se va ridica.
Intr-un bol separat amestecati cu un tel albusurile peste care adaugati zahar si putina sare. Trebuie sa aiba o consistenta ferma astfel incat daca ridicati telul sa ramana un mic mot.
Dupa asta aduceti peste ciocolata albusul batut si amestecati continutul.

Turnati cu grija in ramekin pana ajunge la marginile acestuia, stergeti cu un servetel ''buzele'' ramekinului 

Puneti la copt , 220 grade , pentru 14 minute pentru a obtine un miez moale.

Pofta buna




No comments:

Post a Comment